Gevelbekleding Gent

Een mooi interieur is belangrijk, toch mag de gevel ook zeker niet vergeten worden. Met een aantrekkelijke gevelbekleding in Gent zul je vrolijk thuiskomen, daarnaast kan een goed onderhouden gevel ook veel problemen en kosten besparen. Op deze pagina zullen we enkele mogelijkheden voor gevelbekleding in Gent bekijken, en daarbij zowel de voordelen als de mogelijke nadelen benoemen.

Ook voor advies over gevelbekleding in Gent kun je terecht bij Erik Huylebroek. Informeer direct naar de mogelijkheden.

Hoe kun je de gevel laten bekleden?

Tegenwoordig kun je met een grote verscheidenheid aan materialen de gevel laten bekleden. De gevel kan bepleisterd worden, er kan gebruik worden gemaakt van natuurleien of natuurlijk hout, maar ook steenstrips en kunstleien behoren tot de mogelijkheden. Naast de persoonlijke voorkeur zal ook de prijs een rol spelen. Hoewel er goedkope mogelijkheden zijn, zal de levensduur vaak ook korter zijn. Kijk dus niet alleen naar de prijs per vierkante meter, maar houd ook rekening met het onderhoud en de geschatte levensduur.

Gevelrenovatie

Het is ook mogelijk dat de huidige gevel op zich nog mooi is, maar wel toe is aan een opknapbeurt. Wacht niet te lang met gevelrenovatie, wanneer er scheuren en barsten ontstaan zal de kans op vochtproblemen toenemen. Op basis van de staat waarin de gevel verkeert, zal de specialist advies uitbrengen over de beste werkwijze. Wanneer het bijvoorbeeld een gevel met stenen betreft, zullen voegen en kapotte stenen eerst gerepareerd moeten worden alvorens de gevel schoon te stralen. Per materiaal gevelbekleding zal er een andere aanpak vereist zijn.

Gevelbekleding beschermen

Bij zowel nieuwe gevelbekleding als bij gevelrenovatie is het van belang om de bekleding van een beschermlaag te voorzien. Dit kan een beschermende verflaag zijn op de gevel, of gevelimpregnatie dat in het materiaal trekt. De juiste keuze is afhankelijk van het gekozen materiaal, bij Erik Huylebroek geven we hier graag meer uitleg over. Neem gerust contact met ons op over gevelbekleding in Gent.

Oplossingen voor zakelijk gebruik en particulieren

Bij Erik Huylebroek hebben we een ruime ervaring wat betreft ontwerp en uitvoering, zowel in als rond de woning. We werken vaak voor zakelijke klanten, maar ook zeker voor particulieren zijn onze diensten in te schakelen. We leveren altijd maatwerk oplossingen, naast het uiterlijk zal ook het beoogde budget een rol spelen. We geven vrijblijvend advies waarbij naast de voordelen ook de nadelen aan bod zullen komen. Zo zijn er soorten gevelbekleding die meer onderhoud vereisen, dit zijn aandachtspunten die niet mogen ontbreken tijdens het maken van een weloverwogen keuze.

Gevelbekleding Gent

Erik Huylebroek is dé specialist op het gebied van interieur inrichting, maar we hebben ook zeker verstand van gevelbekleding in Gent. We zullen samen met de klant de verschillende mogelijkheden bekijken, en vervolgens de beste keuze maken. Soms kan gevelrenovatie volstaan, het is ook mogelijk om compleet nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Niet alleen kun je daar lange tijd van genieten, het kan ook van gunstige invloed zijn op de waarde van het pand.

Meer weten over gevelbekleding in Gent? Neem vrijblijvend contact op met Erik Huylebroek voor meer informatie.