Appartement inrichten Gent

Een appartement biedt voordelen en nadelen. De kosten voor huren of kopen liggen vaak lager, je kunt kiezen uit interessante locaties met een goede bereikbaarheid, en de energiekosten vallen vaak lager uit, en je hebt doorgaans minder onderhoud in en rond het appartement. Bij een appartement inrichten in Gent zijn er volop mogelijkheden, Erik Huylebroek helpt je hier graag bij. Hier zijn alvast 5 praktische tips om ieder appartement zo voordelig mogelijk in te richten.

Op zoek naar een ervaren specialist bij een appartement in inrichten in Gent? Neem vrijblijvend contact op met Erik Huylebroek.

1. Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter, donkere kleuren doen de ruimte juist kleiner lijken. Kies daarom voor een lichte kleur wand, en ook grote objecten zoals de bank kun je in een lichtere tint nemen wanneer je het appartement groter wilt laten lijken. Wanneer je denkt dat de inrichting hiermee saai wordt, kun je met licht werken. Met spots en gekleurde LED verlichting kun je iedere sfeer creëren.

2. Breng scheiding aan in de ruimte

Met name in een loft appartement is er vaak sprake van een ruimte die open ingericht wordt. Met veel meubels in het appartement raakt het ruimtelijk effect verloren, en lijkt de kamer juist kleiner. Door scheidingen aan te brengen zoals een boekenkast of een kamerscherm kun je rust terugbrengen in het interieur. Zo lijkt het appartement ook veel uitgebreider dan het in werkelijkheid is. Kies voor verplaatsbare elementen, zo kun je de inrichting snel naar persoonlijke voorkeur aanpassen.

3. Meubilair met meerdere functies

Het enige object in een appartement dat slechts één functie heeft is de brandblusser, verder kun je kiezen voor een multifunctionele inrichting. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank, zo kun je eenvoudig gasten een keertje later overnachten. Of een salontafel die tevens dienst doet als opbergkist. Met een uitschuifbare tafel kun je optimaal genieten van de ruimte in het appartement.

4. Denk in de hoogte

Wanneer mensen een kamer willen inrichten, wordt er vaak gebruik gemaakt van een plattegrond met zicht van boven. Daarmee zal het interieur over twee assen worden ingericht, er wordt geen rekening gehouden met de verticale as. Dat is heel jammer, want door de ruimte verticaal in te richten kun je optimaal gebruik maken van het appartement. Dit kan in de vorm van kasten zijn, maar ook hangplanten staan prachtig als decoratie en verspreiden een heerlijk natuurlijke geur.

5. Maak optimaal gebruik van de muren

Overweeg in plaats van een kast tegen de muur om wandplanken neer te hangen. Zo bespaar je enorm veel ruimte, het geeft de kamer een open en fris aanzicht. Je hebt ook geen last van kasten met klapdeuren waarvoor je extra ruimte moet vrijhouden. Er is veel mogelijk met wandplanken. Met zowel de kleur, het materiaal als de ophanging kun je het interieur een compleet ander aanzicht geven. Naast de woonkamer kun je ook in de slaapkamer en de badkamer optimaal gebruik maken van de muren. Let wel op de belastbaarheid van de wanden en gebruik de juiste schroeven.

Ook met een appartement in Gent zijn er veel mogelijkheden. Zowel zakelijke klanten als particulieren kunnen terecht bij Erik Huylebroek.