Badkamerrenovatie Gent

De badkamer is een belangrijke ruimte in iedere woning. Het is alleen niet altijd een ruimte die optimaal is ingedeeld, of waar er volop vierkante meters beschikbaar zijn. Wanneer een badkamer verbouwen niet mogelijk is vanwege de prijs of om andere redenen, kan een badkamerrenovatie in Gent de oplossing bieden. Op deze pagina leggen we uit wat de verschillen zijn tussen een badkamer verbouwen en een badkamer renoveren.

Meer informatie over badkamerrenovatie in Gent? Neem contact op met Erik Huylebroek voor vrijblijvend advies.

Badkamer verbouwen of badkamer renoveren?

Bij een verbouwing bestaan er volop mogelijkheden. Zo kun je de indeling compleet aanpassen en afstemmen op de behoefte en persoonlijke voorkeuren. Het zijn doorgaans flinke projecten die behoorlijk wat tijd in beslag nemen en flinke kosten met zich mee zullen brengen. Daarnaast kun je kiezen om de badkamer te renoveren. In dit geval zal de indeling van de ruimte niet veel wijzigen, maar je kunt voor relatief lage kosten genieten van een vernieuwde badkamer die weer fris oogt en praktisch zal zijn in gebruik.

Badkamer verbouwen

Bij een badkamerverbouwing wordt de ruimte deels of zelfs in zijn geheel leeggemaakt. Denk aan de sanitair verwijderen inclusief vloer en betegeling. Het is mogelijk de leidingen te verleggen voor een optimale indeling van de badkamer. Je kunt meer ruimte creëren door de elementen op de meest voordelige locatie te plaatsen. Houd er rekening mee dat het een ingrijpend karwei is, waar tijd en kosten mee gemoeid zijn. Er zal vooraf overlegd worden wat de mogelijkheden zijn, de tijd die het kost om de klus uit te voeren en wat de kosten zijn. Het resultaat is een compleet nieuwe badkamer waar je optimaal van zult genieten.

Badkamer renoveren

Bij een badkamerrenovatie zal het bestaande tegelwerk niet uitgebroken worden. Daarmee wordt al veel tijd bespaard. In plaats daarvan wordt een nieuwe laag over de oude aangebracht. Als dit vakkundig uitgevoerd wordt zullen de wanden en de vloer er compleet nieuw uitzien, met dezelfde levensduur die je van een compleet nieuwe badkamer mag verwachten. Je kunt van een ligbad naar een douche gaan of andersom, maar in dit geval ben je beperkt tot de bestaande positie van de leidingen. Die worden bij badkamerrenovatie namelijk niet verplaatst. Dit bespaart veel tijd en kosten, het gaat wel ten koste van de flexibiliteit. Wanneer de invulling van de ruimte op zich in orde is, maar de badkamer wel aan vernieuwing toe is, kan renovatie zeker een goede oplossing zijn.

Badkamerrenovatie in Gent

Erik Huylebroek is dé specialist op het gebied van badkamerrenovatie in Gent. Met onze kennis op het gebied van inrichting, zorgen we ervoor dat een oude badkamer er weer als nieuw uit zal komen te zien. In overleg met de klant zullen de mogelijkheden voor renovatie in plaats van een ingrijpende verbouwing worden bekeken. Naast de besparing in kosten is de tijdsbesparing een belangrijke factor. Het is zelfs mogelijk om een badkamer in slechts één dag te renoveren, mits de planning vooraf volledig is, en het door professionele vaklui uitgevoerd wordt.

Informeer naar de mogelijkheden en prijzen voor badkamerrenovatie in Gent bij Erik Huylebroek.